25 Φεβρουαρίου 2021
-
Ανακοίνωση οριστικών αποτελεσμάτων!
Δείτε αναλυτικά τους οριστικούς πίνακες κατάταξης των υποψηφίων ωφελούμενων εδώ.
18 Φεβρουαρίου 2021
-
Δείτε αναλυτικά τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης των υποψηφίων ωφελούμενων εδώ.
21 Δεκεμβρίου 2020
-
Λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης προς αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σας ενημερώνουμε ότι:
- Τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν στο διάστημα από την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020 έως και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021.
- Σε περίπτωση αδυναμίας μετάβασης ή αποστολής των δικαιολογητικών, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορούν να αποσταλούν σε ηλεκτρονική μορφή μέσω email στη διεύθυνση: [email protected].
Το μήνυμα πρέπει να φέρει ως θέμα: Δικαιολογητικά για την Πράξη 5035041– Ονοματεπώνυμο ΚΑΥΑΣ (π.χ. Δικαιολογητικά για την Πράξη 5035041 – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 0000/01/01/2020).
Το μέγεθος του μηνύματος δεν πρέπει να ξεπερνά τα 5MB. Τα σχετικά δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι αποκλειστικά σε μορφή PDF. Δεν γίνονται δεκτά δικαιολογητικά μέσω φωτογραφιών, καθώς και αποστολές μέσω υπηρεσιών αποθήκευσης και διαμοιρασμού αρχείων (π.χ. wetrasfer). Σημειώνεται επίσης ότι οι υποψήφιοι ωφελούμενοι πρέπει να φροντίσουν ώστε τα σαρωμένα δικαιολογητικά που έχουν συμπληρωθεί χειρόγραφα και δεν φέρουν ηλεκτρονική σήμανση (π.χ. χειρόγραφη Υπεύθυνη Δήλωση) θα πρέπει να αποσταλούν και σε φυσική μορφή μέχρι την ημερομηνία έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων.
Οι υποψήφιοι ωφελούμενοι παρακαλούνται να μην επικοινωνούν τηλεφωνικά για την επιβεβαίωση της λήψης των δικαιολογητικών.
9 Δεκεμβρίου 2020
-
Παράταση υποβολής αιτήσεων και προσκόμισης δικαιολογητικών στο πρόγραμμα: «Αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζόμενων υφιστάμενων επιχειρήσεων της περιοχής παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης (ΣΒΑΑ) Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης σε θέματα υπηρεσιών, τουρισμού, περιβαλλοντικής διαχείρισης, βιώσιμης ενέργειας, πράσινων και κοινωνικών συμβάσεων».
Η ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων της πρόσκλησης 02/2020 παρατείνεται έως τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 24:00.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!! Λόγω ακριβώς της ανωτέρω παράτασης, μεταφέρεται αντίστοιχα και ο χρόνος προσκόμισης των δικαιολογητικών. Πλέον οι υποψήφιοι πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά από την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020 έως και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021.
Κατά τα άλλα ισχύουν οι όροι της με αριθμ. 02/2020 Πρόσκλησης (μπορείτε να τη δείτε αναλυτικά εδώ).
9 Δεκεμβρίου 2020
-
Οι ωφελούμενοι της Πράξης «Αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζόμενων υφιστάμενων επιχειρήσεων της περιοχής παρέμβασης της ΣΒΑΑ Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης σε θέματα υπηρεσιών, τουρισμού, περιβαλλοντικής διαχείρισης, βιώσιμης ενέργειας, πράσινων και κοινωνικών συμβάσεων» θα πρέπει ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
1ον να είναι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων της παραγωγής, με διεύθυνση απασχόλησης στην περιοχή παρέμβασης δηλαδή στους Δήμους: Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, και στις Δημοτικές ενότητες: Πυλαίας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και, Καλοχωρίου του Δήμου Δέλτα, και,
2ον να είναι ΚΑΤΟΙΚΟΙ της ίδιας περιοχής παρέμβασης, δηλαδή κάτοικοι των Δήμων: Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, και στις Δημοτικές ενότητες: Πυλαίας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και, Καλοχωρίου του Δήμου Δέλτα.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν απαιτείται η κατοικία και η εργασία να είναι στον ίδιο δήμο. Όμως πρέπει ΚΑΙ η κατοικία, ΚΑΙ η εργασία να βρίσκονται στην περιοχή παρέμβασης δηλαδή στους «επιλέξιμους» δήμους που αναφέρονται στην πρόσκληση.
1 Δεκεμβρίου 2020
-
Λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης προς αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση αδυναμίας λήψης Βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας από τις υπηρεσίες του οικείου Δήμου, δεκτή προς απόδειξη του τόπου μόνιμης κατοικίας θα γίνεται και η Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, η οποία εκδίδεται από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ (δείτε εδώ: https://www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis )
18 Σεπτεμβρίου 2020
-
Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων υποψηφίων στις ενέργειες κατάρτισης και πιστοποίησης εδώ.
-
Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», έχει αναλάβει ως Δικαιούχος την υλοποίηση της Πράξης «Αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζόμενων υφιστάμενων επιχειρήσεων της περιοχής παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης (ΣΒΑΑ) Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης σε θέματα υπηρεσιών, τουρισμού, περιβαλλοντικής διαχείρισης, βιώσιμης ενέργειας, πράσινων και κοινωνικών συμβάσεων» ΚΩΔ. ΟΠΣ (MIS) 5035041.
Μέσω της υλοποίησης της Πράξης επιδιώκεται η αναβάθμιση των δεξιοτήτων 230 εργαζόμενων των υφιστάμενων επιχειρήσεων της περιοχής παρέμβασης της ΣΒΑΑ Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Ωφελούμενοι είναι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων της παραγωγής που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η υλοποίηση της Πράξης αφορά, την παροχή υπηρεσιών κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων.
Με την παρούσα πρόσκληση καλούνται οι ενδιαφερόμενοι - δυνητικά ωφελούμενοι, εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων της παραγωγής που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους στις παραπάνω ενέργειες κατάρτισης και πιστοποίησης του Υποέργου 1 της Πράξης.
Οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ (5 €/ώρα). (μικτά)
Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ στα πλαίσια του Ε.Π. « Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».
Σημειώνεται ότι κατά την υλοποίηση των Ενεργειών Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης θα εφαρμοστούν τα μέτρα και οι κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 που θα βρίσκονται σε ισχύ κατά τον χρόνο υλοποίησης των αντίστοιχων ενεργειών.
-
Το Περιφερειακό Επιχειρησιακό πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίθηκε στις 17.12.2024 από την Ευρωπαϊκή Ένωση . Αποτελεί το βασικό προγραμματικό και χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο θα υποστηρίζει την αναπτυξιακή πολιτική στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την περίοδο 2014-2020. Το εγκεκριμένο πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 947,1 εκατομμύρια Ευρώ . Στόχος του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση των αναγκών και προβλημάτων καθώς και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων και πλεονεκτημάτων της περιφέρειας για την ανάδειξή της σε δυναμικό ανταγωνιστικό πόλο διεθνούς εμβελείας . Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο μιας διαδικασίας ανοικτής διαβούλευσης και εξειδικευμένης προετοιμασίας σύμφωνα με την εθνική στρατηγική για την κατάρτιση του Εταιρικού Συμφώνου για το πλαίσιο ανάπτυξης 2014-2020 .
Για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ), στοχεύει στην αντιμετώπιση της κρίσης και στην επανεκκίνηση της ανάπτυξης της, καθώς και στην εξασφάλιση των όρων για μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη στο πλαίσιο των στόχων της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020». Η στρατηγική «Ευρώπη 2020» αποτελεί το βασικό κείμενο αναφοράς σύμφωνα με το οποίο ορίζεται η στρατηγική πορεία και οι επιδιώξεις της ΕΕ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020. Το ΠΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και όλα τα επιχειρησιακά προγράμματα των χωρών της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020 είναι εναρμονισμένο με το κύριο αυτό κείμενο αναφοράς.
Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, ανήκει στις «Λιγότερο Αναπτυγμένες» Περιφέρειες, λαμβάνει υπόψη τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς στόχους και προτεραιότητες και βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες και δυνατότητες της περιφερειακής οικονομίας και κοινωνίας, όπως αυτές αναδεικνύονται από την ανάλυση της υφιστάμενης κοινωνικοοικονομικής κατάστασης και τους στόχους της συνολικής αναπτυξιακής στρατηγικής. Επίσης, αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της οικονομικής συγκυρίας, όπως είναι ο βαθύς και εκτεταμένος διαρθρωτικός μετασχηματισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα και στην Περιφέρεια, λόγω της κρίσης ανταγωνιστικότητας, αλλά και τους περιορισμούς που θέτει η δημοσιονομική προσαρμογή. Λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, το ζητούμενο της αναπτυξιακής στρατηγικής δεν περιορίζεται μόνον στην ανάδειξη και ενίσχυση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, αλλά και στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως είναι η συρρίκνωση του παραγωγικού ιστού, η αποβιομηχάνιση, η αποχωροθέτηση δραστηριοτήτων, η ανεργία, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η φτώχεια. Επίσης, λόγω της μείωσης των δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων, αλλά και της μείωσης των συνολικών πόρων των διαρθρωτικών Ταμείων της Ε.Ε , η αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εστιάζει σε πολιτικές και δράσεις με τη μέγιστη πολλαπλασιαστική επίδραση για την περιφερειακή οικονομία, καθώς και με τη μέγιστη δυνατή μόχλευση πόρων από τον ιδιωτικό τομέα και από άλλους δημόσιους και Κοινοτικούς οργανισμούς. Το αναπτυξιακό όραμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την νέα προγραμματική περίοδο 2014- 2020 είναι το ακόλουθο: «Η ανάδειξη της Κεντρικής Μακεδονίας σε δυναμικό αναπτυξιακό πόλο διεθνούς εμβέλειας με διακριτή ταυτότητα, ανταγωνιστική και καινοτόμο παραγωγική βάση, ποιοτικό περιβάλλον, ισχυρή κοινωνική και χωρική συνοχή».
Το Επιχειρησιακό πρόγραμμα καλύπτει τους τέσσερις γενικούς στόχους της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Πολιτικής αποτελώντας ένα ολοκληρωμένο μίγμα πολιτικών και δράσεων σύμφωνα με τους Θεματικούς Στόχους (ΘΣ) των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών ταμείων της περιόδου 2014-2020. Οι 11 θεματικοί στόχοι των ταμείων είναι οι:
- Θεματικός Στόχος 1. Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία
- Θεματικός Στόχος 2. Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών
- Θεματικός Στόχος 3. Επιχειρηματικότητα
- Θεματικός Στόχος 4. Οικονομία Χαμηλών Ρύπων
- Θεματικός Στόχος 5. Πρόληψη & Διαχείριση Κινδύνων από φυσικές καταστροφές
- Θεματικός Στόχος 6. Προστασία του Περιβάλλοντος
- Θεματικός Στόχος 7. Μεταφορές
- Θεματικός Στόχος 8. Απασχόληση
- Θεματικός Στόχος 9. Κοινωνική Ένταξη & Καταπολέμηση της Φτώχειας
- Θεματικός Στόχος 10. Παιδεία
- Θεματικός Στόχος 11. Δημόσια Διοίκηση
Αναφορικά με τη χρηματοδοτική ενίσχυση, η συνολική στρατηγική της ΠΚΜ προωθείται μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος, αλλά και μέσω των πόρων των Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, καθώς και των κατανεμημένων στην Περιφέρεια πόρων του Ταμείου Συνοχής, των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας και άλλων ειδικών πρωτοβουλιών. Επίσης, στη βάση της αρχιτεκτονικής του Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) 2014-2020 και της συνεπαγόμενης κατανομής πόρων και δράσεων, η προώθηση της αναπτυξιακής στρατηγικής της ΠΚΜ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από την αποτελεσματική και στοχευμένη ενεργοποίηση των πόρων των Τομεακών ΕΠ. Οι χρηματοδοτικές κατανομές ανά Θεματικό Στόχο που περιλαμβάνονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις υλοποιούμενες παρεμβάσεις των λοιπών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και εξυπηρετούν στοχευμένες παρεμβάσεις σε περιφερειακό επίπεδο. Ειδικότερα, η συνολική χρηματοδότηση ανέρχεται σε 947.105.949 €, εκ των οποίων τα 757.684.757 € αφορούν στήριξη της Ένωσης και τα 189.421.192 € αποτελούν εθνική συμμετοχή.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ:
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας
-
Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (Σ.Β.Ε.) ιδρύθηκε το 1915 και από τότε εργάζεται για την ανάπτυξη της βιομηχανίας και της οικονομίας της Βορείου Ελλάδος. Προτείνει και συμβάλλει στην υλοποίηση τρόπων ενίσχυσης των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Βόρειας Ελλάδος, αλλά παράλληλα και της αρμονικής διασύνδεσής της με την συνολική οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Αποτελεί την κυριότερη ανεξάρτητη συνδικαλιστική οργάνωση της Βόρειας Ελλάδας. Το 2018 αναγνωρίστηκε ως ισότιμος κοινωνικός εταίρος (Νόμος 4554/2018 – ΦΕΚ 130/Α/18-7-2018).
Η αποστολή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος διέπεται από τις ακόλουθες αρχές:
- Μελέτη, προστασία και προαγωγή των ηθικών, οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του.
- Μέριμνα για τη βιομηχανική ανάπτυξη του Βορειοελλαδικού Τόξου, μέσα στα πλαίσια της ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας.
- Συμβολή στη γενικότερη οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας μας και ειδικότερα των Περιφερειών.
- Προβολή του θεσμού της ιδιωτικής επιχείρησης μέσα στα πλαίσια μιας ελεύθερης και αναπτυσσόμενης κοινωνίας και οικονομίας.
- Προάσπιση των συμφερόντων των μελών του Συνδέσμου με προσφυγή στις αρχές της νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας.
- Προώθηση με κάθε πρόσφορο μέσο της βιομηχανίας στην Ελλάδα και τον κόσμο.
Η υλοποίηση της αποστολής του Συνδέσμου επιτυγχάνεται :
- Με την αξιοποίηση της γνώσης και της εμπειρίας όλων των μελών μας στη διαμόρφωση των θέσεων και στην τεκμηρίωση των προτάσεων μας προς την Πολιτεία.
- Με συνεπή εκπροσώπηση των συλλογικών συμφερόντων των μελών μας, που αποβλέπουν στην αποτελεσματικότερη παρέμβασή μας για βελτίωση του νομοθετικού και ρυθμιστικού πλαισίου της χώρας μας.
- Με τη συμμετοχή του Συνδέσμου στις διάφορες οργανώσεις, όργανα, επιτροπές, αναπτυξιακούς φορείς, συνέδρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Βαλκανικών, Μεσογειακών, Παρευξείνιων και άλλων χωρών, καθώς και κάθε άλλης διεθνούς οργάνωσης που έχει επιδιώξεις παρεμφερείς με τους σκοπούς του Συνδέσμου.
- Με συμμετοχή του ΣΒΒΕ σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχουν ως αντικείμενο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.
- Με την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τα μέλη μας, η οποία συμβάλλει στην ανταγωνιστικότερη ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους δράσης μέσω της έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησής τους για αλλαγές τόσο στο εγχώριο όσο και στο διεθνές περιβάλλον.
- Με τη συστηματική μελέτη και παρακολούθηση της δραστηριότητας της βιομηχανίας, μεταποίησης και συναφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βαλκανικές, στις Μεσογειακές και Παρευξείνιες χώρες και γενικότερα σε όλες τις χώρες του εξωτερικού, με τη συγκέντρωση στατιστικών, επιστημονικών, πληροφοριακών και άλλων στοιχείων, με την εκπόνηση μελετών κ.λ.π..
- Με την υποστήριξη των περιφερειακών μηχανισμών ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στο Βορειοελλαδικό Τόξο.
- Με το σχεδιασμό και την υλοποίηση πρωτοβουλιών (μελέτες, επιστημονικές ημερίδες, Συνέδρια κλπ) για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την οποία θεωρούμε καθοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη και την απασχόληση.
- Σε συνεργασία με τα όργανα της Ελληνικής Πολιτείας, την Ελληνική Κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των Κομμάτων, με τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων χωρών, για την προαγωγή, ενίσχυση και ανάπτυξη της Ελληνικής και ειδικότερα της περιφερειακής βιομηχανίας και οικονομίας γενικότερα.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ https://www.sbe.org.gr